Muziekprojecten


Uilleann Harp

2 Many Pipers (scroll omlaag)

Mandrake Solo (scroll omlaag)

_________________________________________________________________________________________________________

Uilleann Harp


Maarten Vanoutrive (°1978) leerde op de leeftijd van elf de Keltische Harp bespelen. Hij heeft een passie voor traditionele Ierse volksmuziek en een zwak voor de barokke composities van de reizende harpisten uit de zeventiende eeuw. Vaak waren dat blinde harpisten. Maarten heeft gelukkig een hele straffe bril.


Henk Coudenys (°1963) ademt al sinds zijn kindertijd in en uit door mondharmonica’s. Op volwassen leeftijd leerde hij Ierse dwarsfluit en Ierse doedelzak (de Uilleann Pipes) en zingen doet hij niet alleen achter het stuur of onder de douche. Naast heel wat andere andere uit de hand gelopen hobby’s deelt hij dezelfde interesses als zijn jongere kompaan.


Het resultaat van hun muzikale ontmoeting kreeg de naam ‘Uilleann Harp’ , een samentrekking van Uilleann Pipes en Keltische harp.Een optreden van Uilleann Harp boeken.


De composities van de zeventiende eeuwse blinde harpist Turlough O’ Carolan lopen als een rode draad door het repertoire. Verder worden er oude en minder oude jigs, reels en hornpipes van onbekende of vergeten componisten afgewisseld met eigen nummers in traditionele stijl.De Keltisch Harp gaat in dialoog met de meest expressieve blaasinstrumenten van de Ierse folkwereld: Uilleann Pipes, dwarsfluit, low & tin whistles en mondharmonica’s. Als de klankkleur van de gebruikte instrumenten met elkaar versmelt, dan pas zijn we tevreden.


Je kan ons ook boeken voor huiskamerconcertjes of voor een ligconcert.


Tijdens een ‘ligconcertje’ spelen we de meest sfeervolle en rustige nummers uit ons rijke repertoire aan Keltische en aanverwante muziek.

Ons publiek mag relaxen; liggen, zitten, mediteren, het kan en mag allemaal. Geniet op de manier die je het best ligt, letterlijk of figuurlijk.Uilleann Harp is:Maarten Vanoutrive: Keltische Harp


&


Henk Coudenys: Uilleann Pipes, mondharmonica’s, dwarsfluit,

tin whistle & zang

______________________________________________________________________________________________________

2 Many Pipers zijn:


Henk Coudenys:

Uilleann Pipes, Flute, Low & Tin Whistles, Mondharmonica’s, zang


Marnix Polfliet:

Uilleann Pipes, Low & Tin Whistles, Banjo, Mandoline, Octaafmandoline, Gitaar & Chinese toverfluit (Hulisi)Een optreden van 2 Many Pipers boeken.

2 Many Pipers


Als een groep twee uilleann pipers bevat, dan is dat er al snel één te veel. Als die groep dan ook nog eens een duo is, hoe moet dat dan? Gelukkig spelen Marnix Polfliet en Henk Coudenys allebei nog een resem andere instrumenten en bijgevolg komt het toch nog allemaal goed.

Marnix verdiende zijn sporen in onder meer Moira, Doina en Caerdeas. Henk is tevens de helft van het duo Uilleann Harp met harpist Maarten Vanoutrive en speelde vroeger in Mandragora en Alruin.


2 Many Pipers speelt Ierse folk met emotie en enthousiasme, gebracht door twee multi-instrumentalisten die decennia aan muzikale ervaring met elkaar delen.

__________________________________________________________________________________________________________

Mandrake solo


Een solo-optreden met Uilleann Pipes & dialectzang (in ‘t plat Brugs), afgewisseld met Ierse instrumentale tunes op Flute, Low Whistle en mondharmonica’s: ook dat kan.


Een solo-optreden boeken.